Днес стартира изпълнението по Договора за ремонт на сградата на общежитието на Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“, гр. Кнежа

28.03.2022 18:15
Днес стартира изпълнението по Договора за ремонт на сградата на общежитието на Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“, гр. Кнежа, който бе сключен в края на миналата година между Община Кнежа и „Райкомерс Конструкшен“ ЕАД. Това информира кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски.
Изпълнението на СМР предвижда цялостно саниране на сградата, ремонт на козирки над балкони, ремонт на парапети и стълби пред главен вход.
По всички фасади, ще се положи топлоизолация, мрежа, шпакловка, негорими ивици от минерална вата и ще бъдат завършени с цветна минерална мазилка, а цокъла ще е с мозаечна мазилка.
Външните стени и тавана на сутерена също ще се изолират с топлоизолация.
По козирките на балконите се предвижда демонтаж на съществуваща ламарина и полагане на хидроизолация, включително всички свързани с това дейности. Съществуващите осветителни тела по балконите се демонтират, като на тяхно място се поставят нови влагоизолирани и с LED-осветление. Съществуващите парапети по терасите, балконите и главния вход на сградата се демонтират и се монтират нови такива.
Освен всичко това, след финализиране на ремонтните дейности, настилката пред главния вход също ще бъде напълно обновена, като наново се оформят стъпала и се покрият с гранитогрес.
С изпълнението на договора ще се осигурят по-добри условия за живеене на учениците от други населени места, използващи сградата на общежитието, ще бъдат изпълнени условията за добра, здравословна и естетическа среда в сградата, където в момента състоянието на сградата не е на нужното ниво.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: