Световноизвестният ортопед проф. Хайнц Рьотингер ще оперира в болница ,Сърце и Мозък’ Плевен

28.03.2022 14:59

 Гост-операторът от Германия ще се включи в работата на Клиниката по ортопедия и травматология на 30 и 31 март и 1 април

Проф. д-р Хайнц Рьотингер завежда Клиниката по ендопротезиране в Chirurgisches Klinikum München, университетска база на Ludwig Maximilian University Munich, Германия. През 2004 г. проф. Рьотингер публикува собствен метод за техника на ендопротезиране на тазобедрената става, известен като миниинвазивна техника на Röttinger. Тази процедура предизвика огромен интерес в ортопедичната общност и създаде нови стандарти в артропластиката на тазобедренатата става.

Един от най-авторитетните ортопеди в Европа, проф. д-р Хайнц Рьотингер, ще бъде гост на Клиниката по ортопедия и травматология на болница „Сърце и Мозък“, Плевен. Гост-операторът от Германия пристига по покана на проф. Аспарух Аспарухов, Началник на Клиниката, и ще се включи в работата й в дните 30 и 31 март и 1 април.

„С проф. д-р Рьотингер ще извършим съвместни операции на наши пациенти по въведения от него метод за минимално инвазивно ендопротезиране на тазобедрена става. Това е т.нар. „Метод на Рьотингер“ и представлява миниинвазивен метод, който щади меките тъкани и не уврежда мускулите. Този метод дава възможност за по-бързо възстановяване на пациентите, буквално за часове“, информира проф. Аспарухов.

Методът на проф. Рьотингер е прилаган досега при единични пациенти в България, като идеята на настоящото гостуване в Плевен е този метод да бъде утвърден като рутинна практика в работата на Клиниката по ортопедия и травматология на високотехнологичната ,Сърце и Мозък’ в Плевен.

Програмата на проф. Рьотингер включва съвместни операции и научни лектории за минимално инвазивното ендопротезиране на тазобедрена става по неговия метод.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: