Трима големи шампиони говореха с ученици в Плевен за смисъла от образованието и постоянното усъвършенстване!

26.03.2022 13:02

Днес в Плевен големите ни шампиони Тереза Маринова, Стойка Кръстева и Детелин Далаклиев споделиха пътя си към спортния връх с ученици и учители, представители на спортни клубове от града. Организатор на събитието бе Национална спортна академия „Васил Левски“ а съорганизатори  – Спортно училище „Георги Бенковски“, Математическа гимназия „Гео Милев“, Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици „Димитър Димов“, Средно училище „Иван Вазов“ и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“.

Идеята на събитието, домакин на което бе хотел „Ростов“, бе споделеният опит на българските шампиони да послужи за вдъхновение на подрастващите да включат спорта и спортните дейности в своето активно ежедневие, както и за насърчаване на образованието на всички, занимаващи се със спорт.

Тереза Маринова:

Образованието е изключително важно за всеки един човек, без значение дали е спортист или човек, избрал друга професионална реализация. Спортистите от своя страна знаят, за съжаление, че спортът не е професия, която може да бъде практикувана цял живот, затова всеки от тях трябва да има и друга професия и ценз. При мен образованието е свързано със спортната ми кариера, защото избрах да остана в спорта – сфера, в която се чувствам наистина сигурна, знаеща и можеща.

Стойка Кръстева:

Моята история не е по-различна от тази на Тереза. Завърших в спортната академия магистърска степен и след завръщането си от олимпийските игри се насочих към треньорската професия, защото не си представям живота ми да е далеч от залата. Целта ми е да предам знанията и уменията си на следващите поколения. Важно е да има приемственост! Образованието е в основата на всичко.

Детелин Далаклиев:

Училището е нещо голямо. То те учи на всичко. След него всеки избира да продължи образованието си и да се развива в дадена професия. Затова карам всички мои състезатели и деца да учат постоянно и да намерят своя професионален път.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: