С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник днес!

26.03.2022 7:37

Днес с открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник и 80-та годишнина от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия.

Авиационното събитие ще се проведе  от 10,00 ч. на летище Долна Митрополия. Това информират от базата.

Всички любители и приятели на авиацията са „Добре дошли” на празника.

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Ето какво сме приготвили за публиката в празничния ден: в 10,00 ч. ще започне тържествената церемония. В 11,00 ч. е началото на летателна програма, в която пилотите на 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети “Pilatus” РС-9М и L-39 “Albatros”. Във времето до 13,00 ч. всички гости ще имат възможност да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Ще се запознаят с летателните характеристики самолети  РС-9М, L-39 ZA и ZLIN 242L. Ще могат да разгледат оборудването на противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС”. Ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН! ОЧАКВАМЕ ВИ!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: