Малките художници от арт школа „Колорит“ спечелиха най-високите отличия на Националния конкурс за весела рисунка  в Казанлък

23.03.2022 7:38

Малките художници от арт школа „Колорит“ – Плевен спечелиха най-високите отличия на 25-тия Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“. Конкурсът е част от Чудомировите празници 2022 в Община Казанлък. Носител на Специална награда за най-малък художник е четиригодишната Гергана Йорданова. Тя печели престижното отличие, което е над всички награди и единствено в конкурса с пастелната си рисунка “Весело момиче“, изпълнена с маслени пастели.

Шестгодишната Велина Данова печели Първа награда и Златен медал в първа възрастова група за творбата си „Весело слънце“. Седемгодишната Радост Рангелова печели Първа награда и Златен медал във втора възрастова група за пастелната си рисунка „Лъв в цирка“. Единадесетгодишната Лилия Янкова печели Първа награда и Златен медал в трета възрастова група с пастелната творба “Клоун“. Носител на Трета награда и бронзов медал е Румен Косташки за рисунката си „Цирк“, изпълнена с маслени пастели.

Ръководителят на арт школа „Колорит“  Майя Ананиева  споделя, че това е изключителен успех за децата на школа „Колорит“ и за нея като арт педагог, който носи радост и вдъхновение. Конкурсът е организиран от  Община Казанлък, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Общински детски комплекс – Казанлък.

Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: