Децата от подготвителна група  „Приказен свят” в ДГ „Калина” се включиха в световната инициатива  за опазване на водата

23.03.2022 13:28

Световният ден на водата ежегодно се отбелязва от ООН от 1993 г., с фокус върху значението на сладководните води .Темата се определя ежегодно от координационния механизъм на ООН за достъп до вода. През 2022 г. темата на Световния ден на водата е „Подземни води“. Мотото на кампанията е „Подземни води – да направим невидимото видимо“.

С обучаваща ситуация на тема „На кого са нужни подземните води?” децата от подготвителна група  „Приказен свят” в ДГ „Калина” гр.Плевен се включиха в световната инициатива  за опазване на водата.С презентация предоставена от РИОСВ – Плевен, децата обогатиха  представите си  за подземните води,  и че   въздействието им е видимо навсякъде. Децата участваха в научни опита, за да видят на живо свойствата на водата, слушаха „Песен за водата”, рисуваха лудориите на водната капчица през различните сезони. Децата се срещнаха с ученици от Основно училище „Свети Климент Охридски” гр.Плевен, които им разказаха „Приказка за водната капка” и  подариха голяма водна капка за всяко дете.

Смятаме , че с тази инициатива и активност ще увлекат и своите родители в идеята за опазване на подземните води, поддържане чисти всички природни водоизточници и пестят питейната вода.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: