Близо 250 работни места за бежанци от Украйна са готови да предоставят фирми в Плевен

14.03.2022 17:53

Близо 250 работни места за бежанци от Украйна са готови да предоставят фирми в Плевен, стана ясно на пресконференция в клуба на БТА в града с участието на заместник-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов, председателят на Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ Найден Зеленогорски и председателят на група общински съветници МК „ Демократична България – Обединение“ в местния парламент Христо Таслаков. Фирмите са готови и да направят предварително обучение на желаещите работа. Информацията се събира и обобщава от Браншовата бизнес камара в Плевен.

На пресконференцията Зеленогорски припомни, че по време на неговия мандат като кмет на Община Плевен, бе подписан договор за партньорство между града ни и украинския град Николаев. ДСБ в Плевен, заедно с „Достойнството на един народ“ и съветниците от МК „ Демократична България – Обединение“ ще отправят чрез БЧК финансово дарение към администрацията в Николаев за бедстващите семейства в украинския град, като ще бъдат събрани и дрехи и стоки от първа необходимост и закарани до украинската граница.

На пресконференцията генерал Атанасов подчерта, че е наложителна нова актуализация на републиканския бюджет, с оглед на войната в Украйна и последващите събития. Той настоява и за детайлен преглед на военните способности на армията и нови средства за сектор сигурност.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: