Времето през уикенда: днес – студено, в неделя температурите вървят нагоре!

12.03.2022 8:18

През нощта срещу събота в централна Дунавска равнина ще има краткотрайни валежи от сняг. В събота до обед ще преобладава облачно време с повече облаци в централните части. След обед облаците ще намаляват, вечерта до предимно ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-север. Минималната температура ще бъде между -7° и -4°. Максималната температура отново ще е ниска – между 0° и 2°, в крайните северозападни райони до 4°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно, в сутрешните часове с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще остане около -6°, а на 2000 м ще е около -13°.

В неделя ще има разкъсана средна и висока облачност. Вечерта облаците ще намаляват и през нощта срещу понеделник ще се изясни. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималната температура ще бъде между -6° и -3°. Максималната температура ще се повиши и ще бъде между 5° и 8°.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1°, а на 2000 м ще е около -7°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: