„Топлофикация Плевен“: Всеки клиент, заявил електронна фактура, допринася за опазването на околната среда

10.03.2022 14:23

„Клиентите на „Топлофикация Плевен“ могат да преминат към електронна фактура. За целта е необходимо да попълнят „Заявление-декларация“ по образец. Формуляр може да бъде получен на място в клиентския център или да се изтегли от нашия сайт, в раздел Е-Фактура. Надлежно оформените документи трябва да се представят  на място или чрез сканирано копие на имейл адрес – [email protected].“, напомнят от предприятието.

Все повече потребители на дружеството предпочитат този начин за получаване на сметките си. „Основното предимство на „Е-фактурата“ е, че потребителите я получават още в моментана нейното издаване. Не е за подценяване и фактът, че при издаването на електронна фактура се свежда до минимум допускането на грешки при поредността, дублирането на номерация, анулирането и архивирането на документи. Издадените фактури се съхраняват в електронен архив.“, заявиха от дружеството и подчертаха, че Е-фактура е изцяло законосъобразен метод за получаване на сметки.

„Електронните фактури не само са удобство за клиентите, но са и важен фактор за опазването на околната среда. Те са равностойни на хартиените фактури и съдържат същите данни, като това ги прави валидни електронни документи. С този избор клиентите допринасят за намаляване на изсичането на горите. Ако редуциране консумацията на хартия, ще запазим ценни природни ресурси, ще намалим замърсяването на водите и парниковия ефект и ще спестим енергия.“, споделиха от предприятието.

От „Топлофикация Плевен“ посочиха, че наред с екологичните инициативи са направили всичко възможно, за да подсигурят успешен сезон.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: