Икономическата комисия в Парламента ще пита шефа на Комисията за защита на потребителите за високите цени и спекулата по предложение на депутата от Плевен Десислава Трифонова

10.03.2022 10:10

Какви проверки се извършват за нарушение на Закона за защита на конкуренцията, попита на заседание на Икономическата комисия в Парламента народният представител Десислава Трифонова присъстващия там заместник-председател на КЗК Димитър Кюмюрджиев. Поводът – рязкото поскъпване на цените на основните хранителни продукти.

„Има ли задържане на продукти по складовете с цел създаване на изкуствен дефицит, има ли в КЗК информация за негласни съглашения между търговци по отношение на цените на хранителните продукти и какви действия ще предприеме КЗК, за да предотврати скоковете на цените на горивата, олиото, брашното, захарта?“, пита още депутатът от 15 Плевенски МИР и член на ресорната комисия.

Отговорът на представителя на КЗК по време на заседанието бе твърде уклончив, като Кюмюрджиев препрати проблема към Комисията за защита на потребителите. В отговор, народният представител Десислава Трифонова предложи на следващото си заседание Икономическата комисия да изслуша и председателя и на Комисията за защита на потребителите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: