Времето през уикенда – облаци и сняг

05.03.2022 8:00

В събота времето ще бъде облачно. През нощта срещу неделя се очаква да завали отначало дъжд, който бързо ще прпемине в сняг. До обед ще бъде почти тихо, а след обед ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималната температура ще бъде около 0°. Максималната температура ще е между 7° и 9°.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. След обед първо в централния дял, а след това и повсеместно ще има валежи от сняг. До обед ще духа слаб вятър от север, а след обед – умерен от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0°, а на 2000 м ще е около -5°.

В неделя ще бъде облачно с валежи от сняг. Около обед с повишението на температурите в централната част на Дунавската равнина снегът ще преминава в дъжд, а вечерта отново валежът ще бъде от сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималната температура ще бъде между -3° и 0°. Максималната температура ще е между 4° и 6°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1°, а на 2000 м ще е около -6°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: