144 години Свобода!

04.03.2022 11:00

Трети март е свят национален празник, ден, на който отдаваме своята признателност към жертвите, дадени от руските воини за Освобождението на България. Този празник ни е скъп, не само, защото е един от първите празници, които новоосвободената българска  държава въвежда в своя календар, а защото е символ на възстановяването на българската държавност  след почти половинвековно прекъсване.

На този ден се навършват 144 години от Освобождението на България от османско иго. Днес, на 3 март- националния празник на България, почитаме паметта на всички, които са жертвали най- скъпото, което имат- живота си за българската свобода!

НЧ “ Съзнание 1894″, Кметство с.Асеновци, ОУ “ Христо Ботев“ и жители на селото почетоха паметта на загиналите във войните с поднасяне на цветя на паметниците и едноминутно мълчание. Ваня Толева- председател на читалището и общински съветник поздрави присъстващите и прочете слова в знак на признателност и преклонение към подвига! “ Историята трябва да се помни и да се предава от поколение на поколение! Вечна памет!“- завърши госпожа Толева.

 

 

НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: