15 години от своето създаване празнува Административен съд – Плевен

02.03.2022 7:55

15 години от своето създаване празнува Административен съд – Плевен. Събитието, отбелязано официално в зала 1 на Административния съд, уважиха първият председател на институцията Димитър Първанов, областният управител Иван Янчев, кметът на Плевен Георг Спартански, окръжният прокурор Владимир Николов, бивши и настоящи съдии, представители на граждански организации.

В Административен съд – Плевен са образувани 17 002 дела от създаването му, като свършените дела са 16 811, каза в словото си Даниела Дилова, председател на съда. За изминалите 15 години Административен съд – Плевен се утвърди като орган на съдебната власт в системата на административните съдилища и в района.

Филм за неговото създаване и дейността му бе преставен пред гостите на тържеството, както и прочетени поздравителни адреси от Върховния административен съд, административни съдилища в страната, други институции.

Административният съд в Плевен е започнал своята правораздавателна дейност на 1 март 2007 г. В съдебния му район са включени всички единадесет общини на област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: