„Топлофикация Плевен“: Централното топлоснабдяване е модерна, надеждна и екологична услуга

02.03.2022 10:54

SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Централното отопление е най-ефективният начин за постигане на устойчиво развитие на градовете. Топлофикационните дружества предоставят най-сигурният, екологичен и икономичен метод за справяне с предизвикателствата за опазването на околната среда. Производството на енергия чрез когенерацията на предприятието помага жителите на Плевен да се радват на по-чист въздух. Това се дължи на факта, че мощностите на дружеството не отделят във въздуха вредни емисии и фини прахови частици.“, коментираха от „Топлофикация Плевен“.

Относно предимствата на централното отопление, експертите от централата изтъкнаха, че в сравнение с другите видове отопление парното е с ниска първоначална инвестиция. Клиентите влагат средства само в закупуването на отоплителни тела и индивидуални уреди за дялово разпределение. Централното топлоснабдяване е модерна, надеждна и екологична услуга“, посочиха от дружеството, като напомниха, че до 2027 г. измервателните уреди задължително трябва да са с възможност за дистанционен отчет.

Като друг позитив експертите от предприятието посочиха, че при отоплението на парно клиентите нямат разходи за изграждане, поддръжка, ремонт и технически контрол на топлопроводи и абонатни станции. „Всички разходи за поддръжка на мрежата са за сметка на топлофикационното дружество.“, казаха от предприятието. „Парното позволява постигане на равномерна и благоприятна температура във всяко жилище, което допринася за създаване на необходимия уют и висококачествен комфорт на обитателите. При централното топлоподаване топлоносителят е гореща вода. Ето защо отоплителните тела в дома и съоръженията в сградата, където живеем, не носят риск от избухване или възпламеняване, което ги прави по-безопасни в сравнение с други варианти на отопление. От значение е и сигурността на доставките, особено в най-студените зимни дни, когато някои от уредите за отопление отказват“, обясниха специалистите на „Топлофикация Плевен“.

„От години в предприятието сме разработили и следваме стриктно екологична стратегия за опазване на околната среда. Нашият подход, насочен към устойчиво развитие, е интегриран във всички бизнес дейности. Съсредоточили сме се главно в подобряване на екологията и въвеждане на иновации. Използваме най-добрите практики в енергийния мениджмънт. Фокусът и занапред ще бъде в проекти, с които ще осигуряваме още по-качествено  и екологично топлоподаване в града“, посочиха от дружеството.

Като успешно реализиран проект за повишаване на енергийната ефективност, от „Топлофикация Плевен“ откроиха вложените средства в американската газова турбина. „Благодарение на отличната работа на мощността предоставяме още по-екологична енергия на жителите на гр. Плевен, както и подобрихме работата на предприятието. Турбината отговаря на най-високите световни стандарти за подобен тип съоръжения. Модерна е и е напълно автоматизирана“, казаха от дружеството. „Връзката между оператора и турбината става с помощта на специално изградена за целта оптична линия.“, разказаха специалистите от предприятие.

От „Топлофикация Плевен“ обясниха, че през лятото предстои да извършват профилактика и ремонтни дейности на съоръженията и топлопреносната мрежа. „Ще направим оглед на мрежата и абонатните станции. При необходимост ще подменим проблемните участъци по трасетата. Също така ще извършим реконструкция на част от оборудването в абонатни станции.“, казаха от централата. Оттам допълниха, че ремонтните мероприятия през летните месеци се извършват с цел съоръженията да бъдат подготвени за работа през зимата и да се намали до минимум рискът от по-сериозни аварии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: