Ученици, учители и родители от ОУ „Максим Горки” се включиха в инициативата „Купи подарък от майка на дете с увреждане”

02.03.2022 11:22

Първи март е един от най–любимите празници на малки и големи. С него ние поставяме символичното начало на  пролетта и прераждането на природата за живот. Червено-бялата нишка – символ на здравето, чистотата, новото, здравата връзка между всички българи по света. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най-близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по-добро начало.

Ние – учениците, учителите  –  Камелия Григорова, Теодора Николаева, Надя Георгиева, Теменужка Янева и родителите на децата от 3.а клас на ОУ „Максим Горки” град Левски, винаги с готовност сме се включвали в многобройни благотворителни инициативи и добри каузи. Те правят не само децата по-добри хора, но напомнят и на нас – възрастните, че многото малки добрини ще доведат до един по-добър и справедлив  свят.

В навечерието на един от най-българските празници – Баба Марта се включихме в инициативата „Купи подарък от майка на дете с увреждане”. Закупихме ръчно изработени мартенички от г-жа Дочка Савова – майка на Раяна от с. Градище, общ. Левски, която се нуждае от редовна физиотерапия в специализирана болница.

Прекрасните мартенички  нашите ученици занесоха в ЦНСТ гр. Левски и подариха на децата пребиваващи там. Пожелахме им здраве, усмивки и успехи, и да не забравят, че сме техни приятели. Служителите от ЦНСТ ни посрещнаха гостоприемно, разказаха ни за интересната си работа, показаха ни част от красивите пана и рисунки, изработени от децата живущи в ЦНСТ.

А на изпроводяк  – по стара българска традиция ни подариха лакомства и мартенички. Пожелахме си още нови и интересни срещи!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: