Времето през уикенда – облачно, но топло за сезона

26.02.2022 8:04

В събота в западните части на Дунавската равнина ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността, ще духа слаб вятър от северозапад-север, а в късния след обед и вечерта ще превали дъжд, на места примесен със сняг. В централните региони до обед ще бъде предимно слънчево, а след обед ще се заоблачи. Вятърът там ще е слаб до умерен от североизток. Минималната температура ще бъде около 0°. Максималната температура ще е между 8° и 10°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина до обед облачността ще е разкъсана, а след обед ще преобладава облачно време. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2°, а на 2000 м ще е около -3°.

В неделя времето ще бъде облачно и в късния следобед в предбалкана ще започнат валежи от дъжд. Вечерта с падането на температурите постепенно дъждът ще преминава в сняг и през нощта ще обхване целия регион. Ще духа умерен вятър от североизток. Минималната температура ще бъде между 2° и 4°. Максималната температура ще е между 6° и 8°.

Атмосферното налягане през деня ще остане без съществена промяна, а вечерта щезапочне да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от североизток, а по високите и открити части от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1°, а на 2000 м ще е около -8°.

Информация: НИМХ Плевен

НАЙ-НОВИ: