По искане на Районна прокуратура – Плевен е задържан мъж за кражба при условията  на опасен рецидив

25.02.2022 18:09

Районна прокуратура – Плевен наблюдава досъдебно производство, образувано за кражба на 10 000 лева от частен дом в с. Къшин, обл. Плевенска.

В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия и  действия по разследването е установено, че извършител на деянието е Д.М. на 34 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 29.12.2021  година в село Къшин, обл. Плевенска, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на неустановено техническо средство, отнел чужди движими вещи – сумата от 10 000 лева от владението на Х.П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал.1, вр. чл. 194, ал1., вр. чл. 29, ал.1 от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода.

Д.М. е многократно осъждан, освободен от затвора няколко месеца преди кражбата.

Районен съд-Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че Д.М. е извършил кражбата, както и че е налице реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление и взе по отношение на него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: