Съдът в Плевен призна за невинен мъж, обвинен в даване на подкуп на полицаи

23.02.2022 16:39

Състав на Окръжен съд в Плевен е признал за невинен мъж, обвинен в даване на подкуп на полицаи. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Разгледаното днес наказателно дело е  образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, против Р.Х.И., от село Б., община Козлодуй. Той е обвинен в това, че на 04.03.2020 година, в гр.Долна Митрополия, област.Плевен, направил опит да даде подкуп от 1950 лева, на длъжностни лица –полицейски органи, младши инспектори, за да не извършат действия по служба – да не съставят акт за установяване на административно нарушение и да не предприемат действия по задържането му за срок от 24 часа по реда на Закона за МВР, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

В провелото се днес съдебно заседание е приключило съдебното следствие и е постановена присъда, с която подсъдимия Р.Х.И. е признат за невинен в това, да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Направените по делото разноски остават за сметка на държавата.

Присъдата не е влязла в сила. Тя може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново в 15-дневен срок от постановяването й.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: