Осем състезатели на „Спартак Плевен XXI” се включиха в различни турнири в памет на Васил Левски

22.02.2022 9:39

Осем състезатели на „Спартак Плевен XXI” се включиха  в различни турнири в памет на Васил Левски, които се състояха в почивните дни в страната.На 19 и 20 февруари в гр. Казанлък се състоя детски турнир за „Купа Левски“. В него взеха участие 69 състезатели от цялата страна. Те играха 7 кръга по „Швейцарска Система“  по правилата на ускорения шах. Сред тях бяха и 5 състезатели на „Спартак Плевен XXI”.

Четирима от тях играха  в „Турнир-А“, в който се състезаваха  състезатели до 12 и 14 години. В него Владислав Кръстев и Цветан Иванов спечелиха съответно 3,5 и 3 точки, а Кирил Гаргов и Катерина Бояджиева  по 2 точки.С резултата си Катерина Бояджиева обаче спечели сребърен медал при момичетата до 12 години. Малко не достигна и на Нели Петкова, която в „Турнир-Б“, в който се състезаваха момчета и момичета до 8 и 10 години, постигна 3 точки. Това й отреди четвърто място при момичетата до 10 години.

По същото време на 19 февруари в град София се състоя мъжкият блиц-турнир  „Апостолът на Свободата“. В него взеха участие 44 състезателя от цялата страна, които играха 9 кръга по „Швейцарска Система“. Плевенският клуб бе прдставен от Мартин Петков,Живко Ненков и Мартин Дяков, които постигнаха съответно 6, 5 и 4.5   точки.

Следващият турнир с участието на състезатели на  „Спартак Плевен XXI” е от 25 до 27 февруари,където в град Асеновград ще се състои Държавното Индивидуално Първенство по ускорен шах и блиц за мъже и жени.В него плевенския клуб ще бъде представен от Мартин Дяков и Ева Русева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: