Отличиха победителите в поетичен конкурс „Любовта е моят избор“

21.02.2022 12:30

Поетичен конкурс „Любовта е моят избор“ в Плевен отличи най-добрите творби, изпратени за участие в инициативата. Проявата, посветена на 14 февруари – празникът на любовта и виното, се проведе под патронажа на общинския съветник Веселка Лилова от групата на ПП „ГЕРБ“ – Плевен в състава на Общински съвет – Плевен.

Жури в състав: Албена Декова – председател на Съюза на писателите в Плевен, Лалка Павлова – член на Управителния съвет на съюза и Марта Михайлова – преподавател по БЕЛ в ДФСГ „Интелект“ – гр. Плевен, присъди първата награда в конкурса на Наташа Басарова за стихотворението й  „Първата любов.“  Наташа Басарова е  сред новите попълнения на Съюза на писателите в Плевен. Втората награда е за Християн Кънев от гр. Славяново, а третото място си поделиха двама участници: Петя Тодорова – преподавател по Английски език и Полина Дикова – млад автор.

Всички отличени получиха награди – ваучер за книги и книги.

„Радвам се, че първото издание на конкурса имаше този успех. Идеята е проявата да бъде ежегодна и по този начин да даваме възможност за изява на всички ценители на писаното слово. Като част от Комисията по култура в Общинския съвет смятам, че е необходимо да насърчаваме и подкрепяме творците ни“, сподели Веселка Лилова.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: