Урок по родолюбие в ДГ “Калина“ – Плевен

20.02.2022 8:04

В навечерието на 149-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата и предстоящия национален празник 3-ти март, децата от ПГ 6-7,,Мечо Пух“, с учителки – Лили Русанова и Милена Иванова, и учител по музика – Румяна Григорова, представиха един от първите си уроци по родолюбие.

Под наслов „Поклон пред делото на Апостола“, малките патриоти изнесоха тематичен, поетичен рецитал, участваха в своебразна викторина, като отговаряха на въпроси и демонстрираха знания за живота и делото на Васил Левски.

Вълнуващо беше за гостите- директора на ДГ „ Калина“ Жоржетина Атанасова и учители, да чуят как децата с гордост пеят и песни, посветени на героя и всички заедно произнасят безсмъртните слова на Апостола на свободата: „Ако печеля,печели цял народ,ако губя,губя само мене си!“. С блеснали от вълнение очи,малчуганите обещаха да следват заветите, които е оставил великият българин.Накрая, малките родолюбци поднесоха цветя пред таблото с портрета на Васил Левски и така изразиха своята любов, почит и преклонение пред саможертвата на безсмъртния син на България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: