Град Левски се преклони пред Апостола на свободата – фото-галерия

18.02.2022 14:21

 

С общоградско поклонение и  възпоменателен ритуал, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”, жителите на град и община  Левски се преклониха днес пред подвига и саможертвата на йеродякон Игнатий. Преди 149 години, в предсмъртния си час, Васил Левски казал: ”Споменувай ме в молитвите си, отче, с името йеродякон Игнатий”.

Заупокойна молитва отслужи днес отец Георги Калчев пред паметника на Апостола на свободата.

Своя граждански поклон, с минута мълчание, стихове и песен на деца от детските градини „Слънце и „Локомотив”,  изразиха всички пред паметника на Васил Левски на гаровия площад. Цветя и венци в знак на признателност поднесоха: кметът на Община Левски Любка Александрова и Община Левски, Общински съвет –Левски, СУ „Крум Попов”, ПГССТ”Никола Й.Вапцаров”, ОУ „Максим Горки”, детските градини „Слънце” и „Локомотив”, представители на институции, жители на град и община Левски.

Присъстващите на гражданското поклонение днес се присъединиха към Националната инициатива, посветена на 149-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата, с рецитиране на Ботевото стихотворение ”Обесването на Васил Левски”.

 

Текст и снимки: Пресцентър на Община Левски

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: