Разследване на служители от РУ – Долна Митрополия разкри кражба от жп прелез

16.02.2022 9:17

Разследване на служители от РУ Долна Митрополия разкри кражба от жп – прелез „Чифлика“ в село Победа, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Оперативните действия са стартирали незабавно след постъпил сигнал на 10 февруари 2022 година около 08.30 часа за увреждане на два семафора и липса на семафор и метална стълба, собственост на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. По реда на чл.212, ал.2 от НПК е извършен оглед. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. В резултат на проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителят – 19-годишен от село Победа. Той е направил  пълни самопризнания за механизма на извършеното деяние.

Установено е, че не се касае за кражба, а само за увреждане на техническото оборудване чрез счупване с камъни. Престъплението е извършено около 22.20 часа на 9 февруари по хулигански подбуди и след употреба на алкохол. Единият от повредените рефлектори е намерен изхвърлен в района на местопроизшествието. Липсващата метална стълба не касае подадения сигнал тъй, като при огледа е установена силна корозия в зоната на монтажа й. Продължава работата по случая  разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: