Нов спортен плувен комплекс с 4 басейна ще има в Плевен! Срок – май 2023г!

15.02.2022 12:25

Нов обединен спортен плувен комплекс ще има в Плевен. Това стана ясно на пресконференция в заседателната зала на Община Плевен с участието на кмета Георг Спартански, собственика и управител на фирма „Хоризонт – Иванов“ ЕООД Борислав Иванов и председателя на плувен клуб „Инвиктус“ Кирил Бъчваров.

Комплексът ще бъде построен на терен на бул. „Русе“ /бившите Строителни войски/ и ще е с 5400 кв. м. разгърната площ. От направената на пресконференцията презентация на проекта стана ясно, че модерното съоръжение/подобни има само в София и Бургас/ ще разполага с голям 50-метров басейн с 8 коридора и трибуна с 500 седящи места, по-малък басейн с размери 25 на 10 метра и два малки басейна за бебета и деца от 3 до 6-годишни. В комплекса е предвидено да функционират още спа-център и функционална зала за кондиционални тренировки.

Изпълнител на проекта и основен акционер в дружеството ПК „Инвитус“ ООД е фирма „Хоризонт – Иванов“, като инвестицията ще е от 10 млн лева, осигурена с кредитна линия от Фонда за градско развитие и банка ДСК. „Нашата цел е комплексът да отвори врати през май 2023-та година. Идеята за него бе спонтанна, но фирмата ни смята, че това ще привлече и задържи младите хора в Плевен“, коментира Борислав Иванов. Каквото е необходимо за довеждащата инфраструктура да бъде направено, се ангажира кметът на Плевен Георг Спартански.

Големите цели, които се поставят в мениджмънта на плувния комплекс, са състезания всеки месец, които освен на общинско и областно ниво, да стигнат и до национално и европейско.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: