Новите депутати с една стара идея – изграждане на научно-образователен кампус на територията на бившата Школа за запасни офицери

14.02.2022 15:55

Първите два месеца от работата на кабинета Петков и направеното от тях като депутати от 15 МИР Плевен коментираха днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен Иван Манев и Стоил Стоилов от „Продължаваме промяната“.

Те отново заявиха подкрепа за належащия ремонт и предвиденото разширение на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. Планира се подмяна на ВиК инсталацията, отоплителната и електро системите, ремонт на сцената и изграждане на асансьор за хора с увреждания, които да могат да достигат до по-високите етажи на сградата. уточни Манев. Стана ясно, че предстоят срещи в Министерството на културата, за да може нужните средства за ремонта и разширението да бъдат включени в бюджета на ведомството.

Иван Манев представи още един проект, за който заявяват своята подкрепа – изграждане на научно-образователен кампус на територията на бившата Школа за запасни офицери в Плевен. „Ако бъде осъществен този проект, това би превърнало Плевен в студентски град, с много млади хора. Освен това, част от студентите остават в града, където са учили, а това би променило облика на Плевен“, каза на пресконференцията Манев. Стана ясно още, че ще бъдат проведени разговори по темата в Министерството на образованието и науката.

снимка: БТА Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: