Времето през уикенда – разкъсана облачност и положителни температури

12.02.2022 7:56

В събота ще има разкъсана облачност с временно намаление на облачността. В часовете до обед слънцето по-често ще се показва. Вечерта и през нощта срещу неделя облачността ще се вплътни и снижи. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Минималната температура ще бъде между 2° и 4°. Максималната температура ще се понижи и ще е между 9° и 12°.

Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Вечерта облачността ще се вплътни и през нощта срещу неделя на много места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4°, а на 2000 м ще е около -2°.

В неделя почти навсякъде ще преобладава облачно време. Само в района на Великотърновска област около и след обед облаците ще намаляват. Ще духа слаб, а в крайдунавските райони умерен вятър от изток. Минималната температура ще бъде между 0° и 2°. Максималната температура още малко ще се понижи и ще е между 5° и 8°.

Атмосферното налягане до обед ще се повишава, а вечерта ще започне да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2°, а на 2000 м ще е около -4°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: