От 14 февруари стартира приемът на документи за кандидатстудентските изпити в Медицински университет – Плевен

10.02.2022 10:25
МУ-Плевен предлага възможности за явяване на онлайн и присъствени конкурсни изпити. Датите за провеждане на теста по биология за бакалавърските специалности са четири: 26 февруари (онлайн), 26 март (присъствен), 9 април (онлайн) и 10 юни (присъствен). Периодите за подаване на кандидатстудентски документи за степен „Бакалавър“ са: 14 – 23 февруари, 14 – 23 март, 31 март – 6 април и 1 – 8 юни 2022 г.
Кандидатите могат да избират измежду 10 бакалавърски специалности: Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Опазване и контрол на общественото здраве, Социални дейности в здравеопазването, Медицинска сестра, Акушерка, Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Социални дейности, Помощник-фармацевт и Медицинска козметика.
За зрелостниците, които ще кандидатстват за магистърските специалности – „Медицина“ и „Фармация“ – периодите за подаване на документи са: 14 март – 30 март и 13 юни – 29 юни 2022 г. Датите за присъствено провеждане на изпитите по биология и химия са: 2 април и 5 юли. Зрелостниците могат да се явят и на двете дати, като в балообразуването автоматично участва по-високата оценка.
Подаването на кандидатстудентски документи се осъществява изцяло онлайн чрез сайта на МУ-Плевен. На сайта в раздел ПРИЕМ 2022 кандидат-студентите могат да намерят повече информация за: графика на конкурсните изпити, местата за прием по специалности, сроковете за подаване на документи и начина на балообразуване: http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/priem2022.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: