Плевен ще е домакин на международното изложение-договаряне „Пчеларство 2022“

08.02.2022 16:30

Плевен ще е домакин на 19-то Международно изложение-договаряне „Пчеларство – 2022“ с участие на 100 фирми от 12 държави, съобщиха организаторите. Международният форум се утвърди като един от най-големите по рода си у нас. Той се организира от „Партнерс експо“ ООД и Областния пчеларски съюз със съдействието на браншовите пчеларски организации в страната, като преминава традиционно под патронажа на Министерството на земеделието и храните и областния управител.

Изложението ще се проведе както е традицията в последните години в „Търговски център – Плевен“ на площад „Иван Миндиликов“. Ще бъдат представени новости в пчеларското оборудване, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки, пчелни продукти, техника. Няколко фирми ще представят медоносна растителност – фиданки и семена.

В рамките на изложението по традиция се провежда и конкурс за детска рисунка. Предвидени са отличия за участниците като голямата награда за новаторство в пчеларството е наречена „Крило на успеха“.

Официалното откриване на изложението ще е на 10 февруари, четвъртък, от 10 часа. „Пчеларство 2022“ ще продължи до 13 февруари, неделя.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: