Огнеборците гасиха пожари в къщи в Ленково, Телиш, Подем и Обнова

07.02.2022 9:51

Огнеборците реагираха на сигнали за пожари в къщи в Ленково, Телиш, Подем и Обнова, информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 5 февруари 2022 година в 12:36 часа в РС ПБЗН – Гулянци е съобщено за пожар в къща в село Ленково. До пристигането на спасителния екип са унищожени 50 кв.м каратаван, домашно имущество – дрехи, малоценни уреди и хранителни продукти. Опушени са стени 120 кв.м.  При огледа е установено, че причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди.  Спасени са 120 кв.м покривна конструкция.

Вчера в 12:05 часа от служители на РС ПБЗН – Червен бряг е потърсено съдействие за потушаване на пожар в къща в село Телиш. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Изпепелени са 10 кв.м покривна конструкция. Пожарът е потушен с един специализиран автомобил на РСПБЗН – Червен бряг.

Строителна неизправност е причина за пожар в къща в село Обнова. Сигнал за инцидента е постъпил в 11:07 часа на 4 февруари. При огледа е установено, че огънят е тръгнал от спукан комин. Унищожени са 2 кв.м покривна конструкция  и 8 кв.м каратаван.

На 4 февруари в 16:41 часа е избухнал пожар в къща в село Подем. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. В пламъците са изгорели 20 кв. м покривна конструкция и 20 кв.м. ламперия. Огънят е локализиран и потушен от служители на  ПБЗН – Долна Митрополия.

При инцидентите няма пострадали и загинали граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: