По искане на Районна прокуратура – Плевен е задържан рецидивист за държане на наркотици

04.02.2022 17:32

 

По искане на Районна прокуратура-Плевен, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.Г., на 36 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем, за това, че  на 01.02.2022 година, на път Ловеч-Плевен, до опорен пункт „Люляк“, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества съгласно „Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите“, а именно 36,330 грама метамфетамин на стойност от 908,25 лева  – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1  от НК.

На 01.02.2022 година, служители на МВР спират за проверка МПС, пътник в което е З.Г. При проверката З.Г. направил опит да глътне плик, за който е установено, че съдържа наркотичното вещество, а имено 36,330 грама метамфетамин.

З.Г. е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Преди няколко месеца е освободен от затвора.

След като Районен съд-Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че именно З.Г. е извършил престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, взе по отношение на него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: