Учениците от 5 до 12 клас в област Плевен ще се редуват в онлайн и присъствено обучение

03.02.2022 17:20

Учениците от 5 до 12 клас в област Плевен ще се редуват по една седмица в онлайн и присъствено обучение. Това е едно от решенията, взети на днешното извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Изготвена е заповед с нови допълнителни противоепидемични мерки, които да влязат в сила от 7 февруари, информира д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ – Плевен.

Учениците от 1 до 4 клас ще са изцяло в присъствена форма на обучение, няма да се затварят детските градини и ясли. По четири класа от 5 до 12 клас ще се редуват по една седмица в обучение от разстояние и в клас.

Ограничения ще се наложат в работата на питейните заведения и ресторантите. Те ще трябва да работят на 50% от капацитета си като разбира се посетителите им трябва да имат зелени сертификати. Засега няма да се въвежда вечер час за ресторантите, както и за учениците. Непълнолетните обаче няма да могат да влизат в моловете и заведеният без родител или настойник със сертификат, както и след 22 часа вечерта.

Пълният текст на заповедта след одобрението й от главния държавен здравен инспектор ще бъде публикуван на сайта на РЗИ – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: