Рецидивист е задържан за кражби от административни сгради в Плевен 

03.02.2022 14:01

По искане на Районна прокуратура – Плевен, на 02.02.2022 година, С.Е.М. на 45 години, е задържан с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районен съд – Плевен. Това информират от Пресцентъра на прокуратурата.

По делото са събрани доказателства за това, че на 31.01.2022 година, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, С.Е.М. е извършил три кражби на портмонета, съдържащи общо 665 лева, от служебни  кабинети в сградите на Окръжен съд -град Плевен, Община -град Плевен и РЗИ -град Плевен, собственост на различни служители от администрациите. На С.Е.М. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“, вр. чл. 26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода.

По делото са разпитани свидетели, приобщени са записи от камери за видеонаблюдение от сградите, на които С.Е.М. категорично е разпознат, извършен е оглед на веществено доказателство.

С.Е.М. е многократно осъждан.

Районен съд -Плевен прие мотивите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение, че именно С.Е.М. е извършил кражбите, както и че е налице реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: