Мъжът, обвинен за убийство на съпругата си, е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

02.02.2022 14:13

Окръжен съд-Плевен определи най-тежката мярка за процесуална  принуда „задържане под стража“ спрямо Л.Б.И., на  81 години, който е привлечен за убийство при условията на домашно насилие и на лице в безпомощно състояние. За това информират от пресцентъра на държавното обвинение.

На 29.01.2022 година, около 13,45 часа, е получен сигнал за намерена в дома си в град Плевен, жена в безпомощно състояние, по тялото на която са открити следи от насилие. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и тялото, при които е установено, че смъртта й е настъпила насилствено. Иззето е оръдието на престъплението – метална тръба, по която са намерени биологични следи. Назначена е съдебно- психиатрична експертиза за установяване  вменяемостта на извършителя.

Л.Б.И. е проявил клинични оплаквания, тестван е за COVID-19, резултата, от който е положителен. При работата с него са взети всички противоепидемиологични мерки.

Окръжен съд – Плевен е счел, че въз основа на събраните доказателства до момента, се достига до обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението и че съществува опасност същият да се укрие, както и да извърши друго престъпление,  поради което е постановил вземане на  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд Плевен подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: