Приключиха първите изпити по STANAG във ВВВУ „Георги Бенковски“

01.02.2022 15:37

Краят на януари се оказа доста натоварен и емоционален за випускниците от ВВВУ „Георги Бенковски“ . Изпитната сесия част от курсантите съчетаха и с явяване на изпита по STANAG, информират от висшето военно училище.

Старши преподавателите Красимира Маринова и Влада Боянова от екип „Сертифициране по английски език“ в Департамент „Дистанционно обучение , езикова подготовка и квалификация“ на ВА „Г. С. Раковски“ с такт и добронамереност предразполагаха бъдещите офицери да покажат и докажат знанията и уменията си по четирите компонента на изпита – слушане, говорене, четене и писане. Използваният тест е функционален, отговарящ на общите стандарти ,приети в НАТО за общуване в англоезична среда, с цел постигане на оперативна съвместимост.

Защитата на ниво 2 не означава двойка, споделя г-жа Боянова с усмивка, а владеене на английски на много добро работно ниво. Ако изпитваният се задоволи с ниво 1, то ще му е достатъчно за оцеляване в чуждоезична среда. Удовлетворение е постигането на ниво 3, което означава задълбочено и пълноценно владеене на езика.

Явилите се випускници постигнаха различни нива на владеене на английски език, за което ще получат и съответните сертификати.

Така стартира първият изпит от пролетната сесия по STANAG във ВВВУ „ Георги Бенковски“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: