Времето през уикенда – слънце, облаци и положителни температури

29.01.2022 7:26

В събота почти навсякъде ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Само в районите в близост до планината ще има повече облаци през целия ден. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималната температура ще бъде между -1° и 2°. Максималната температура отново слабо ще се понижи и ще е между 4° и 6°.

Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-запад. Температурите отново ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около -3°, а на 2000 м – около -10°.

В неделя ще преобладава облачно време. Вкъсния следобед облаците ще започнат да намаляват и през нощта срещу понеделник ще се изясни. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Минималната температура ще бъде между -2° и 0°. Максималната температура отново ще се повиши и ще е между 8° и 10°, на места до 12°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време. Ще духа силен до бурен вятър от югозапад-запад. Температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 1°, а на 2000 м – около -5°.

Информация: НИМХ  Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: