На 14 февруари стартира академичната година за 300 чуждестранни студенти в Медицински университет – Плевен

28.01.2022 12:13

От 4 януари 2022 г. в България и град Плевен започнаха да пристигат новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) за новата академична година 2021/2022. Те са над 300 на брой от 31 държави – най-много са кандидатите от Италия, Индия, Великобритания, Япония, Ирландия, Германия, Турция и Гърция. Има записани студенти-първокурсници от Корея, Китай, Шри Ланка, Канада, Ливан, Йемен, Либия, Египет и Зимбабве, както и за първи път граждани на Туркменистан и Косово.

Предвид пандемичната обстановка и ограничителните мерки, събитията, свързани с посрещането и адаптацията на чуждестранните студенти, се провеждат онлайн. Програмата включва поредица от полезни и развлекателни мероприятия – виртуална разходка из МУ-Плевен, онлайн информационни срещи за представяне на информационната система, на онлайн платформата за обучение, на библиотеката и др. Преди старта на учебните занятия чуждестранните студенти посещават курс по български език. От Центъра за чуждестранни студенти са организирани виртуални опознавателни игри с видео изпълнения от студентите, най-атрактивните от които ще бъдат наградени. По забавен начин те научават допълнителна полезна информация за град Плевен и България.

На 4 февруари 2022 г. проф. Ангелина Стоянова, ръководител на Центъра за чуждестранни студенти, ще проведе онлайн официално откриване на новата академична година. Те ще бъдат приветствани с Добре дошли от ректора на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров чрез видео обръщение. От 14 февруари новоприетите чуждестранни студенти ще започнат редовни учебни занятия в присъствена форма.

МУ-Плевен е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по медицина за чуждестранни студенти изцяло на английски език. В англоезичен курс по Медицина в университета се обучават над 1250 чуждестранни студенти от 56 държави.  Към момента са дипломирани 18 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили успешна професионална реализация в цял свят – Европа, САЩ, Индия и Австралия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: