Областна администрация – Плевен беше домакин на среща за втори клъстерен район

28.01.2022 9:18

В заседателната зала на Областна администрация – Плевен вчера се е провела среща за втори клъстерен район, съгласно Националния план за справяне с пандемията от COVID-19. Лично в нея са участвали областните управители на Ловеч и Русе, а тези на областите Велико Търново и Габрово са се включили чрез видеоконферентна връзка. На същата среща са участвали и директорите на регионалните здравни инспекции. Събитието е било открито областния управител на Плевен, Иван Янчев, информират от пресцентъра на Областна администрация.

В хода на срещата  директорите на съответните регионални здравни инспекции са представили актуална информация за епидемиологичната обстановка в областите, за които отговарят. Обстойно е била обсъдена процедурата по превеждане на пациенти от една област в друга при наличие на необходимост от това. Подробно са били разгледани евентуалните съвместни действия за ограничаване на пандемията, при влошаване на епидемичната обстановка.

Уточнено е, че към настоящия момент няма недостиг на болнични легла. Всяка една от страните изрази готовност за съдействие и подкрепа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: