Румънски шофьор е осъден условно за катастрофа със загинал велосипедист в плевенско село

27.01.2022 14:45

Румънски шофьор е осъден условно за катастрофа със загинал велосипедист в плевенско село. Днес състав на Плевенски окръжен съд е разгледал наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу К.В. гражданин на Република Румъния. За това информират от пресцентъра на Съда в Плевен. Мъжът е обвинен в това, че 16.10.2020 г. в с.Българене, при управление на товарен автомобил и прикачено към него полуремарке, в тъмната част на денонощието, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движел със скорост 77 км/ч, при ограничение за населеното място 50 км/ч, застигнал велосипедист и го блъснал с предна част на управлявания от него автомобил. Пристигналият на мястото екип на ЦСМП констатирал смъртта на пострадалото лице.

Съдебното заседание днес е било насрочено като разпоредително. Подсъдимият е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вина, без да иска да се събират доказателства за това. Постановена е присъда, с която на подсъдимия К.В. е наложено наказание за извършеното престъпление, от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода – условно, с изпитателен срок в размер на 4 години.

Окръжен съд – Плевен лишава подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 1 година и 8 месеца. Направените разноски по делото са за сметка на подсъдимия.

Присъдата не е окончателна. Същата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: