В Кнежа организират конкурс за най-добро домашно вино

27.01.2022 11:05
За поредна година Община Кнежа организира конкурс за най-добро домашно вино по случай Деня на лозаря.
Всеки производител на бяло, червено вино или розе, може да участва в изложението и да стане „Майстор на виното” за 2022 година. Вината ще бъдат оценявани от жури, а най-добрите винопроизводители ще получат атрактивни награди, подсигурени от Община Кнежа, информират от местната управа.
Доброто настроение ще бъде неизменна част от този празник! Подготвена е богата фолклорна програма с участието на ансамбъл „Шопско настроение“ – Плевен и талантливите деца от НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа.
На празненството по случай Трифон Зарезан гостите ще имат възможността и да се запознаят със стъпките и техниките при дегустация – урок, който ще проведе технологът и ценител Данко Димитров.
За участие в конкурса „Майстор на виното” може да подавате своите заявления в сградата на Общинска администрация, в стая № 107, до 10.02.2022 г. При записването трябва да оставите своите имена, телефон за връзка и вида на виното, с което ще участвате. Необходимо е всеки участник да донесе 1,5 – 2,00 литра вино собствено производство в деня на конкурса.
Изложението ще се състои на 14 февруари от 10:00 часа в парк „Ахтирка“.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: