Разкрит е извършителят на грабежа на възрастната жена в Червен бряг

26.01.2022 9:42

По горещи следи полицията установи и задържа грабителя на възрастната жена в град Червен бряг, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Сигнал за тежкото криминално престъпление е постъпил на 24 януари 2022 година около 17:30 часа. Минути преди обаждането 85-годишна е била нападната в дома си. По информация на потърпевшата непознат влязъл в къщата й и започнал да й нанася удари по лицето. Намерил  в една от стаите пари и с тях избягал в неизвестна посока. 85-годишната е прегледана във ФСМП – Червен бряг. Установено е, че е получила хематом на лявото око и е освободена за домашно лечение. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – 41-годишен от плевенското село Радомирци. Иззети са дрехите, с които е бил облечен при извършване на грабежа. Доброволно е предадена сумата от 100 лв., която е обект на грабежа. 41-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Мъжът е направил пълни самопризнания и е конкретизирал детайли от механизма на извършеното престъпление. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: