Кметът на Община Червен бряг посрещна днес новия областен управител

26.01.2022 17:29

Срещите с кметовете на общините от областта бе една от първите задачи, която новият областен управител на Плевен Иван Янчев заяви още при встъпването си в длъжност. Първата среща бе с градоначалника на Плевен, само ден след това губернаторът посети и Червен бряг.

„Не мога, а и не искам да крия, че съм свързан с Червен бряг, което означава само едно – повече гаранция на хората тук, че наистина ще се старая да им помагам по най-добрия начин.”- подчерта Янчев.

В хода на разговорите областният управител потърси професионалното мнение на д-р Костадинов относно посоките за изпълнение на Националния план за справяне с COVID-19. Обсъдена беше епидемиологичната обстановка в общината. Коментирано бе и едно нововъведение, което областният управител заяви, че възнамерява да заработи веднага – получаване на редовна информация от проверките на местно ниво, относно спазване на противоепидемичните мерки за възпрепятстване разпространението на коронавируса.

Кметът Костадинов постави на дневен ред и важни инфраструктурни проблеми за общината, в т.ч. рехабилитацията на част от републиканската пътна мрежа.

И от двете страни бе декларирана готовност за съдействие и подкрепа.

„За мен успешната формула за едно добро управление е съчетанието на правилната държавна политика с правилната общинска и ще се радвам да работим по този начин.”- това каза в заключение д-р Костадинов.

Информация и снимка: фейсбук-страница община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: