Какви столове са подходящи за домашен офис

24.01.2022 8:27

Много от съвременните професии са свързани с дълъг престой пред компютъра, а това налага покупката на качествено и ергономично оборудване. За наш късмет, изгодни промоции на офис столове се срещат доста често в магазинната мрежа, което ще ни улесни в извършването на подобна инвестиция. Каталогът с нови предложения е внушителен, като в повечето случаи могат да бъдат закупени и на изплащане. 

Важно ли е да използваме удобен стол за компютър у дома

Стане ли дума за работа в офис, удобството излиза на преден план. Ако не седим на комфортен стол, 8-часовият престой (понякога и повече) в службата ще ни изтощи, а ние самите няма да сме достатъчно ефективни в изпълнението на поставените ни задачи. Същото важи и за обзавеждането на работния кът у дома – и там трябва да откриваме необходимите ни условия, за да се трудим с желание и лекота.

Използването на хубав офис стол вкъщи е от значение не само за модерния интериор, но най-вече за здравето ни. Схващанията в гърба и врата биха били логично последствие, ако облегалката е с неправилна височина или не е налице опцията за нагласяне височината на седалката. Много важни е и материалите за изработка на компонента да са надеждни – това се отнася за дамаската и за самата конструкция. 

Как да го изберем

Мебелите за офис, като стола, имат не само естетическо предназначение – доказано е, че допринасят за добрата организация на служителите, подобряват концентрацията и умствената дейност, осигуряват правилен стоеж на тялото и др. Най-важното при избора на подобна мебел е:

  • ергономията – добре е да е снабден с различни по вид механизми, за да можем да нагласяме позицията според нуждите си. Препоръчително е да можем да повдигаме седалката до подходящата за нас височина, да е маневрен (т.е., да може да се върти), както и да е снабден със здрави колелца, които да ни осигурят подвижност; 
  • вид на седалката – освен нейната големина, тук визираме и нивото ѝ на плътност. Някои са направени от пластмаса, други от дишащи материали, а дизайнът на трети включва пружини и меки уплътнения във вътрешната част. Дълбочината и широчината на седлото са също основни показатели, на които трябва да обърнем внимание; 
  • носеща конструкция/основа – оптималният вариант за офис стол за дома е този, който може да издържи до 170 кг. Алуминиевите рамки са за препоръчване, но можете да заложите и на такива от дърво, желязо и други износоустойчиви материали. 

При избор насочете вниманието си и към параметри като височината и дизайнът на облегалката, която при някои модели може да е с допълнителна приставка за глава или с лумбална опора с масажни функции. Цената, цветът и стилът на работната мебел за сядане също трябва да отговарят на изисквания ви.

Кои видове са най-подходящи, споделят от онлайн магазин Пласико

Офис столът за дома трябва да подхожда на останалото обзавеждане, както и да не е с прекалено големи габарити, за да не пречи на свободното движение. За най-подходящи се считат моделите в среден размер – междинен вариант между посетителските кресла и президентските. Всичко опира до пространствените възможности на стаята, както и големината на бюрото.

Ако не искате да правите допълнителни разходи, заложете на готовите решения и избягвайте да поръчвате офис стол в специални цветове – това ще оскъпи крайния продукт. Моделите в черно и сиво са сред най-купуваните, защото пасват на всякакъв интериор и не са трудни за комбиниране с други мебели.

С какъв статус можем да ги открием 

Обзавеждане за дома като офис столовете може да се открие с различен статус – на промоция, с 3 или 5 години гаранция, с опция за избор на цвят, с международен сертификат за качество и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: