Талантливи деца от артшкола „Колорит“ са носители на престижно отличие от международен конкурс

24.01.2022 17:08

Талантливи деца от артшкола „Колорит“ са носители на престижно отличие от международен конкурс. Виктория Иванова – 16г. и Ралица Савчева – 10г. спечелиха най-високата награда „Лауреат“ и носител на „Почетния Плакет на ЮНЕСКО“ от Международния конкурс за детска рисунка „Пътуването –  мечта или кошмар“, организиран от  Центъра на ЮНЕСКО „Luis Francois” в град Троа, Франция. Това информира ръководителят на арт школата Майя Ананиева.

Виктория печели престижната награда с живописната си творба “Цветен полет над света“, а Ралица с рисунката си „Въображаемо пътуване до Луната“.

В конкурса са се състезавали 3 000 творби на деца от 60 страни. Рисунките на плевенските талантливи момичета са публикувани в каталога на победителите. Техните творби ще бъдат съхранявани като артистична памет на човечеството в Световния музей на детското творчество  на ЮНЕСКО в град  Троа Франция. „По време на пандемията, когато пътуването в материалния свят е ограничено, но възможно в мечтите и въображението, децата нарисуваха своите приказни пътешествия“, добави Ананиева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: