Как да направим геометрични акценти в дизайна?

24.01.2022 11:46

Функционалното обзавеждане на един дом е въпрос на правилно подбрани и разположени мебели във всяка една от стаите. Модерното обособяване на хола, спалнята и кухнята трябва не само да следва актуалните тенденции, но и да кореспондира с основните правила, свързани с акуратния подбор на всеки един отделен елемент. Той трябва да е качествен, да е практичен, да е с подходящите размери и да е с ефектен дизайн. Допълването на обстановката с красиви аксесоари и декорация за стени (и не само) е също от значение за впечатляващия финал.

Декорации и аксесоари за стена

От Вивре.бг съветват да се заложи на интериорен дизайн за дома, който включва геометрични акценти. Те ще са тренд през 2022-ра, като можем да ги “интегрираме” в жилището по различни начини. Единият от тях е посредством декорации и аксесоари за стена: 

  • тапети – когато са с красив дизайн, тяхното присъствие ще превърне дома ни в уютно местенце, където с удоволствие прекарваме времето си. Ако са с геометрични форми, крайните резултати ще бъдат още по-интересни и минималистични; 
  • капани за сънища – тези аксесоари имат потенциала да се превърнат в любимия интериорен акцент в спалнята или дневната, защото са креативен прочит на украсата за жилище;
  • стикери за стени – те са най-лесно достъпният начин да поканим естетиката във всяко едно помещение вкъщи. Пазарът предлага огромен избор от изображения, в това число и стикери с геометрични форми;
  • предмети – изделия като вази, рамки за снимки, фигурки и кутии са чудесен начин да внедрим геометрията право в сърцето на нашия дом. Изберете ги с дизайн, който да подхожда на основния интериор. 

Геометричните форми бяха актуални през 2021-ва, ще бъдат и през тази година. Те се свързват със стил, семплост, елегантност и са прелюдия към ултра модерния дом, който обещава много.

Мебели от различни материали и форми

Когато избираме мебели за дома, обикновено се фокусираме върху техния дизайн. Решенията в изразено геометрични форми ще са фокусна точка в близкото бъдеще – кръгли, квадратни, правоъгълни, триъгълни и пр. Комбинирани с изчистената визия и популярните към момента нюанси, присъствието им в нашето жилище няма как да остане незабелязано. От гледна точка на материалите за изработка ще са актуални естествените – дърво, камък и т.н.

Домашен текстил с геометричен акцент в десена

Отново един великолепен начин да “разчупим” интериора у дома и да му придадем идентичност. Завивки, подови настилки, възглавници, кувертюри и спално бельо – изберете ги с геометричен дизайн и останете верни на съвременната мода при жилищното оформление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: