Времето през уикенда – силен вятър, на места ще превалява слаб сняг

22.01.2022 7:31

Wind sack with cloudy sky and aerometer.

В събота облачността ще е променлива, често значителна. На места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Минималната температура ще бъде между -5° и -2°. Максималната температура още ще се понижи и ще е между 0° и 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно облачно и валежите от сняг ще продължат, но с по-малка интензивност. Ще продължи да духа силен до бурен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -6°, а на 2000 м ще е около -16°.

В неделя ще бъде предимно облачно, само в крайните западни части до обед слънцето ще се показва. Вечерта и през нощта срещу понеделник на много места ще превали сняг. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна.

Атмосферното налягане също ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно и валежите от сняг се очакват главно в централните части. Вечерта ще завали и в останалите региони на Балкана. Вятърът ще остане силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще остане около -6°, а на 2000 м ще е около -14°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: