Празнуваме Международния ден на прегръдката!

21.01.2022 10:55

На 21 януари целият свят празнува един от най-необичайните празници – Международен ден на прегръдката. Той е основан в САЩ през 1986 г. под името на Националният ден на прегръдките, а след това бързо се разпространява из целият свят.

Според традицията на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора. Въпреки младата възраст на този празник, днес е трудно да се намери неговият автор.

Не е известно, кой е измислил тази идея за „близкото“ честване на 21 януари и защо била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти. Именно на този ден младежите и девойките са се прегръщали помежду си без интимен мотив. Според една легенда, по време на приятелската прегръдка хората обменят душевна топлина. Психолозите смятат, че хората, които искат да Ви прегърнат в обятията си – самите те желаят да изпитат чувството на сигурност, комфорт и любов.

Хубавото е, че честването на 21 януари няма да изисква никакви материални разходи. Трябва само щедро да възнаградите с топлината си всеки, който желаете.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: