Момченце е „Бебе на годината – 2022” в община Левски – снимки

21.01.2022 14:39

Няма по-голяма надежда за бъдещето на стареещия свят от появата на нов живот. Бабинден, народният  празник за почит на жените, които помагат на майките при появата на техните рожби, вплита ритуал и емоция в своя съвременен аналог – Деня на родилната помощ.

По традиция на 21 януари – Бабинден и ден на родилната помощ, с мило тържество в Родилно отделение на  „МБАЛ-Левски ” ЕООД, Община Левски честити празника на акушерите и гинеколозите, обяви първото бебе родено през 2022г. , за бебе на годината .

Честит да е денят на акушерите – лекари, сестри и помощен персонал, на всички, които в родилно отделение на болницата в Левски с отговорност и висок професионализъм, с обич и отдаденост се грижат за майките и техните рожби, пожелаха от Общината.

По традиция поднесоха  , пита хляб, вита баница и бутилка вино,  за да има много новородени бебенца, да се вият годините и е весел празника. По стара българска традиция завеждащият отделението д-р Ангел Петков  изми  ритуално ръцете си и поръси присъстващите на тържеството с пожелание да се раждат много бебета.

Кметът на Община Левски, Любка Александрова  поздрави от сърце за празника хората в бяло. Благодари за избора, който са направили – да посветят живота си на грижата за появата на нов живот. Пожела живот и здраве на всички и все така с дръзновение и себеотдаване да посрещат новия живот, а бабите да се радват на своите внуци.

Малкият Аско Фанев Алексов бе обявен за „Бебе на годината – 2022”   в община Левски. На 11 януари в 11.20ч., Аско поема първите си глътки въздух с помощта на екипа от специалисти на лечебното заведение. Той се ражда 49 см. и тежи 2930 гр. и е първото бебе, родено в Акушеро- гинекологичното отделение на МБАЛ-Левски и  първо дете на Фаня Алексиева от с.Обнова.

Да расте здрав и много щастлив, да има големи мечти и ги сбъдва, пожела г-жа Александрова. А семейството да е щастливо с него и да го подкрепя. Цветя, поздравителен адрес и подаръци получи младото семейство от кмета на общината на  празника в Родилно отделение.

Най-възрастната баба, баба Цанка, ориса малкия Аско – да бъде здрав и щастлив, а  ЖФГ „Детелини” при НЧ „Георги Парцалев”, с ръководител Борка Атанасова, поздрави всички.

През изминалата година 70 са родените бебенца в родилното отделение изписани здрави за радост на всички , сподели   завеждащият  отделението  д-р Петков. Раждали са и жени с коронавирус, но не е имало усложнения, бебетата са здрави, благодарение на адекватните действия на персонала.

Той благодари на Общината и местния парламент за грижите към болницата и АГ,защото винаги е намирана адекватност в решаването на въпросите, винаги с бърза реакция на проблемите.Надеждата е и за напред  в тези трудни времена за взаимодействие при решаване на възникнали  проблеми.

Общо 127 са новите жители на община Левски през 2021г. – 73 момиченца и 54 момченца.

 

Информация и снимки: Пресцентър на община Левски

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: