Областният управител Иван Янчев обяви за свой приоритет здравето на гражданите

21.01.2022 18:09

Един ще бъде заместникът на новия областния управител на Плевен, Иван Янчев. Това каза той по време на пресконференция днес. Преди минути чрез своя личен профил във фейсбук Виолета Иеремиева, от „Продължаваме промяната“ обяви, че тя вече е назначена за зам.-областен управител.

Янчев очерта своите първи приоритети в работата си като заяви, че планира срещи по места с всички 11 общински кметове в Плевенска област. Началото ще постави от другата седмица.

„Идеята ми е срещите да се провеждат на техен терен, защото искам да ми бъдат споделени техни проблеми, но не само да ги чуя, а и да ги видя“, заяви областният управител Иван Янчев. След това той подчерта, че ще бъде неутрален към политическите различия, които би срещнал в разговорите с кметовете на общините.

„Идеята ми е да бъда полезен на всички. Ще се опитам да извлека максимално полезното от това коалиционно правителство“, каза още областният управител.

Той заяви, че за негов основен приоритет счита запазване здравето на хората и по тази причина още в първите дни от заемане на поста си е свикал Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Янчев изрази готовност да продължи и кампанията „Да, на ваксинацията“, в която бяха ангажирани известни личности с послания в подкрепа на ваксините срещу коронавирус.

Губернаторът обеща да продължи да подкрепя културните събития в Плевен и в областта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: