Двама непълнолетни откраднаха кола в Кнежа, изоставиха я в Койнаре и опитаха да подкарат друг автомобил

21.01.2022 9:26

Двама непълнолетни откраднаха кола от град Кнежа, изоставиха я в град Койнаре и опитаха да подкарат друг автомобил, но полицията ги задържа, информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

Вчера в РУ – Червен бряг е получен сигнал за намерен автомобил „Фолксваген Пасат“, изоставен в град Койнаре на кръстовище, образувано от улица „Капитан Петко войвода“ и улица „Тодор Каблешков“. Установен е собственикът – 45-годишен от град Кнежа. От извършения оглед е изяснено, че автомобилът е оставен отключен без ключовете на таблото, без нанесени материални щети.

От предприетите незабавни издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – двама 13-годишни, единият от град Койнаре, а другият жител на село Дисевица. При снетите обяснения момчетата са направили пълни самопризнания. Разказали, че на 19 януари около 23:30 часа открили на паркинг „Фолксваген Пасат“ с ключове на контактното табло. Влезли в колата и потеглили. Изоставили я в град Койнаре. Обяснили, че около 08:00 часа на 20 януари са опитали да откраднат и друг автомобил – „Фолксваген Голф 3“, паркиран в град Койнаре на улица „Капитан Петко войвода“, но не могли да запалят двигателя.

Предоставена им е полицейска закрила и предстои съпровождането им до град Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: