В Плевен е задържан 37-годишен за производство на наркотици в домашни условия

21.01.2022 9:47

От жилището му са иззети 200 грама съцветия от марихуана, 10 грама метаамфетамин и прекурсори за производство на наркотици

Вчера в Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

На улица „Сторгозия“ криминалисти от Второ РУ – Плевен забелязват 37-годишен. Виждайки служителите, мъжът побягва. Той е последван и задържан. При проведени процесуално-следствени действия в дома му са открити различни химически вещества и бутилки, съдържащи прекурсори за производство на наркотици, съдове с криставообразни вещества и течности. Иззети са пластмасова прозрачна бутилка, с вместимост 2 литра, съдържаща течност и кафява мътилка на дъното; електронна везна; хартиен свитък, съдържащ кафяво кристалообразно вещество; два стъклени буркана, съдържащи бяло кристалообразно вещество; пластмасов контейнер, съдържащ кристалообразно вещество, наподобяващо метамфетамин с тегло около 10 грама; пластмасов буркан с етикет „Натриева основа“; буркан, съдържащ съцветия от зелена тревиста маса с тегло около 200 грама; пластмасов контейнер, съдържащ червено прахообразно вещество; три прозрачни пластмасови шишета, съдържащи безцветна течност.

Назначени са експертизи на иззетите вещества. Първоначално 37-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. С постановление на прокурор от РП – Плевен той е задържан за срок до 72 часа в ОЗ „СА“ – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: